Velős borjúszelet hálóban




5 dkg-os natúrszeleteket készítünk. Személyenként 3 dkg megmosott, megtisztított gombát vékony szeletekre vágunk és kevés apróra vágott hagymás zsíron puhára párolunk, azután meghintjük kevés liszttel és tejföllel sűrű péppé főzzük. Borjú vagy marha velőt hártyáitól megtisztítunk és lobogó forró vízben szűrő kanálba téve 10 percig főzzük, majd kiemeljük a vízből és kihűtjük, aztán kb. 3 dkg-os szeletekre vágjuk. Minden natúrszeletet megkenünk a gomba pürével és kettőt-kettőt összeteszünk úgy, hogy a kettő között egy szelet velő legyen. Sertés hálót veszünk (15 cm-es kockára vágjuk fel) kiterítjük a deszkán és mindegyik közepére egy ilyen töltött szeletet helyezünk, majd ráhajtjuk a háló széleit és forró sütőben pirosra sütjük. Burgonya pürével tálaljuk.