5
dkg-os natúrszeleteket készítünk. Személyenként 3 dkg megmosott, megtisztított
gombát vékony szeletekre vágunk és kevés apróra vágott hagymás zsíron puhára
párolunk, azután meghintjük kevés liszttel és tejföllel sűrű péppé főzzük.
Borjú vagy marha velőt hártyáitól megtisztítunk és lobogó forró vízben szűrő
kanálba téve 10 percig főzzük, majd kiemeljük a vízből és kihűtjük, aztán kb. 3
dkg-os szeletekre vágjuk. Minden natúrszeletet megkenünk a gomba pürével és
kettőt-kettőt összeteszünk úgy, hogy a kettő között egy szelet velő legyen.
Sertés hálót veszünk (15 cm-es kockára vágjuk fel) kiterítjük a deszkán és
mindegyik közepére egy ilyen töltött szeletet helyezünk, majd ráhajtjuk a háló
széleit és forró sütőben pirosra sütjük. Burgonya pürével tálaljuk.