Előételek

Meleg előételek - Általános tudnivalók

Burgonyafánk
Francia rakott burgonya
Rácos burgonya
Rakott burgonyapüré
Töltött burgonya
Gombás tekercs
Töltött gombafilet
Rántott gomba
Tejfölös gomba tükörtojással
Paprikás gomba
Gombapuding
Húskrokett (ropogós)
Káposztafej töltve
Francia káposzta
Rakott káposzta
Töltött karalábé
Karfiol csőbe sütve vajjal
Rakott karfiol sonkával
Rántott karfiol
Karfiolos ragout
Rántott kel
Rakott kel
Töltött kel
Lecsó
Libamájfilet madeira-mártással
Libamáj risotto
Rántott libamáj
Szárnyas májragu
Makaróni milánói módra
Makaróni csőbe sütve
Húsos makaróni
Pirított borjúmáj
Palacsinta velővel
Rakott palacsinta
Töltött Paradicsom
Paraj puding
Paraj tekercs
Töltött paprika
Ragu soufflé-val
Rák meridon
Rákpörkölt
Ravioli
Spárga csőben sütve
Spárga hollandi mártással
Sonkás spárga
Soló spárga vajjal
Sonka puding
Töltött tök
Tüdő rizzsel
Velő Mornay módra
Rántott velő
Velő puding
Velős rétes
Vesevelővel
Velős Zsemlye


Hideg előételek - Általános tudnivalók

Aszpik (1 kg aszpikhoz)
Csirke gelantine
Füstölt nyelvsaláta
Halmayonnaise
Halpástétom formában
Heringsaláta
Húspástétom
Hússaláta
Norvég saláta (6 személy részére)
Malac, pulyka vagy liba galantine
Malac kocsonya formában
Egyszerű májpástétom
Májhab
Strasburgi libamáj Pástétom
Tatár beefsteak
Ökörszáj saláta
Töltött paradicsom hidegen
Rák mayonnaise
Sonka mouse
Spárga Mousline mártásban
Töltött uborka
Vad pástétom
Velő kagylóban mayonnaise-val


Tojás előételek - Általános tudnivalók

Meleg tojásételek - Bevert tojás (Poschirozott)
Gombatojással
Olasz rántotta
Omlettek
Tojás pörkölt
Töltött tojás
Tükörtojás
Velőtojással
Hideg tojásételek - Amerikai tojás
Casino tojás
Hideg tojás Remoulade mártással
Orosz tojás