A megmosott sertéshúst feldaraboljuk,
és húsdarálón kétszer átdaráljuk a hozzáadandó zsemlyével együtt (25 dkg húshoz
1 zsemlyét és fél tojást veszünk) Pici reszelt hagymát zsíron megpirítunk, ezt
is a húshoz keverjük, majd megízesítjük sóval, kevés borssal apróra vágott
petrezselyem zölddel és jól kidolgozzuk. Húsos deszkát belisztezünk s a húst
henger alakúra formázzuk, és kizsírozott tepsibe tesszük majd sütőben szép
pirosra sütjük. Ha kisült a húst kivesszük és félre tesszük. Zsírját liszttel
megszórjuk, megpirítjuk, hozzáteszünk egy kanál mustárt, 1 citrom reszelt héját
és levét, 1 kanál ribizli gelét, vagy hecsedli lekvárt kevés sót törött borsot
és pici cukrot. Aztán feleresztjük 1-2 kanál tejföllel és kis vízzel és jó
sűrűre beforraljuk. A felszeletelt húst ezzel leöntve tálaljuk.