Vagdalt sertés pikáns mártással





A megmosott sertéshúst feldaraboljuk, és húsdarálón kétszer átdaráljuk a hozzáadandó zsemlyével együtt (25 dkg húshoz 1 zsemlyét és fél tojást veszünk) Pici reszelt hagymát zsíron megpirítunk, ezt is a húshoz keverjük, majd megízesítjük sóval, kevés borssal apróra vágott petrezselyem zölddel és jól kidolgozzuk. Húsos deszkát belisztezünk s a húst henger alakúra formázzuk, és kizsírozott tepsibe tesszük majd sütőben szép pirosra sütjük. Ha kisült a húst kivesszük és félre tesszük. Zsírját liszttel megszórjuk, megpirítjuk, hozzáteszünk egy kanál mustárt, 1 citrom reszelt héját és levét, 1 kanál ribizli gelét, vagy hecsedli lekvárt kevés sót törött borsot és pici cukrot. Aztán feleresztjük 1-2 kanál tejföllel és kis vízzel és jó sűrűre beforraljuk. A felszeletelt húst ezzel leöntve tálaljuk.