Vagdalt sertés libamájjal





Vagdalt sertést készítünk a fent írt módon és jól kidagasztjuk. Kétfelé osztjuk, a húst Zsemlyemorzsával megszórt húsos deszkára az egyik felét ellapítjuk, Egy szép nagy libamájat kettévágunk és a hús hosszába-közepébe illesztjük. A hús másik felével betakarjuk, Henger alakúra formázzuk majd zsírral bekent tepsibe tesszük és tojással bekenjük. 30 dkg champion gombát megtisztítunk, szeletekre vágjuk, és a húsra szórjuk. ½ liter tejföllel leöntjük és 10 dkg vajat osztunk el körülötte. Forró sütőben 1 óra hosszat sütjük, miközben levével többször meglocsoljuk. Tálalás előtt kissé állni hagyjuk, hogy szebben lehessen szeletelni. A levét külön csészébe tálaljuk. Rizst vagy burgonya pürét adunk mellé.