Vadsertés ízzel


Combot veszünk. Jól megmossuk, leforrázzuk, majd kicsontozzuk és spárgával hosszúkás darabbá összekötözzük. Személyenként 5 dkg vegyes zöldséget, ¼ db vöröshagymát karikára vágunk és a hússal együtt egy fazékba tesszük, gyenge sós vízben megfőzzük, teszünk bele pár szem borsot, egy babérlevelet, egy gerezd fokhagymát és egy-két deci vörösbort. Annyi lobogó forró vizet öntünk rá, hogy ellepje és lassú tűzön puhára főzzük. Ez alatt egy lábosban ugyancsak ilyen mennyiségű vékony metéltre vágott zöldséget sós vízben puhára főzünk. Ha a hús már jó puha levesszük, róla a spárgát kissé hűlni hagyjuk azután szépen felszeleteljük. Tálra téve megszórjuk a külön főzött zöldséggel. Reszelt tormát, mustárt és csipkebogyó (hecsedli) ízt adunk hozzá.