Készíthetjük
felsálból is, de legjobb bélszínből. A készítendő húsdarabot hártyáitól megtisztítjuk
és keskeny füstölt szalonna csíkokkal megspékeljük. Lábasban forró zsírban
mindkét oldalát meg pirítjuk, majd kivesszük a húst és félretesszük.
Személyenként ¼ fej apróra vágott vöröshagymát, 5 dkg karikára vágott vegyes
zöldséget teszünk a forró zsírba és szintén megpirítjuk. Azután visszatesszük a
húst, megízesítjük sóval kevés törött borssal, egy kanál paradicsommal, babérlevéllel
és puhára pároljuk. Ha a hús már egészen megpuhult ismét kivesszük és a párolt
zöldséghez egy kanál hecsedli lekvárt ízlés szerint cukrot és ecetet keverünk,
majd meghintjük egy dkg liszttel, és az egészet szitán áttörjük. Visszatesszük,
a lábosba tejföllel feleresztjük és felforraljuk. Pici cukrot pirítunk, kevés vízzel
felfőzzük és hozzáöntjük a mártáshoz, hogy szép barna színe legyen. A húst
felszeleteljük, beletesszük a mártásba és fedő alatt tálalásig állni hagyjuk a
tűzhely szélén. Sós vízben főtt spagettivel tálaljuk.