A fagyújától megtisztított és
leforrázott ürügerincet pecsenyesütő tepsibe helyezzük, gyengén besózzuk, forró
zsírral leöntjük és forró sütőbe szép világos barnára sütjük. A levével
folytonosan öntözzük, nehogy kiszáradjon. Ez alatt egy libamájat elkészítünk.
(lásd a libamájnál.) Azután 3 dkg vajban 15 dkg apróra vágott gombát pirítunk,
melyet meghintünk, 3 dkg liszttel jól elkeverjük, s ha már habzik, feleresztjük
2 ½ deci tejföllel, megízesítjük sóval, pici törött borssal és méz sűrűre
befőzzük. Ha a mártás levettük a tűzről, 2 tojás sárgájával elkeverjük. A
kisült ürügerinc húsát mindkét oldalán lefejtjük a csontjáról és
felszeleteljük. Minden szelet húst áthúzunk a gombamártással és úgy tesszük
vissza a gerinccsontra, hogy a szeletek közé a mártással együtt 1-1 vékony
libamáj szeletet teszünk. Ha a húst már felraktuk a gerinccsontra az egészet
újra bevonjuk a mártással, behintjük reszelt sajttal és forró sütőben pirosra
sütjük. A gerincet egy darabban tesszük a
tálra, Angolos zöldségfélékkel körítjük.