Ürü gerinc gombával


A fagyújától megtisztított és leforrázott ürügerincet pecsenyesütő tepsibe helyezzük, gyengén besózzuk, forró zsírral leöntjük és forró sütőbe szép világos barnára sütjük. A levével folytonosan öntözzük, nehogy kiszáradjon. Ez alatt egy libamájat elkészítünk. (lásd a libamájnál.) Azután 3 dkg vajban 15 dkg apróra vágott gombát pirítunk, melyet meghintünk, 3 dkg liszttel jól elkeverjük, s ha már habzik, feleresztjük 2 ½ deci tejföllel, megízesítjük sóval, pici törött borssal és méz sűrűre befőzzük. Ha a mártás levettük a tűzről, 2 tojás sárgájával elkeverjük. A kisült ürügerinc húsát mindkét oldalán lefejtjük a csontjáról és felszeleteljük. Minden szelet húst áthúzunk a gombamártással és úgy tesszük vissza a gerinccsontra, hogy a szeletek közé a mártással együtt 1-1 vékony libamáj szeletet teszünk. Ha a húst már felraktuk a gerinccsontra az egészet újra bevonjuk a mártással, behintjük reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük. A gerincet egy darabban tesszük a tálra, Angolos zöldségfélékkel körítjük.