(30 db lesz belőle)
Fél kiló lisztből, langyos
tejben feloldott 1 dkg élesztőből, 1 tojássárgájából, sóval és tejföllel
rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és lisztezett
gyúródeszkán letakarva 1 órát kelesztjük. ½ kiló töpörtyűt húsdarálón áthajtunk
és ízlés szerint sóval összekeverünk. Ha a tészta megkelt négyszögletesre
nyújtjuk és belekenjük a töpörtyűt, azután összehajtogatjuk úgy, mint a vajas
tésztát. Ezt kétszer egymásután félórai időközben megismételjük, úgy az elnyújtást,
mint az összehajtást. Utoljára ujjnyi vastagságra nyújtjuk, tetejét késsel apró
kockára bevagdossuk, majd középnagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Zsírral megkent sütőlapra rakjuk, megkenjük tojással és sütés előtt még fél
óráig kelni hagyjuk. Forró sütőben világos pirosra sütjük.