Tölteni
való mellből személyenként 18 dkg számítunk, mert csontos és különben is összesül.
A megmosott és gyengén besózott mellet a csont és hús közötti hártyás részén
hosszú késsel óvatosan felszúrjuk, majd a következő töltelékkel megtöltjük.
Kevés reszelt hagymát zsíron lepárolunk, hozzátesszük a személyenként egy ½ db
tejben áztatott zsemlyét, ½ tojást és megízesítjük sóval, pici törött borssal
apróra vágott petrezselyemmel és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg
összeáll. Levesszük a tűzről, keveset hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele az
elkészített mellet. Pár öltéssel bevarrjuk, vagy fogvájóval össze tűzzük. Tepsibe
tesszük, forró zsírral leöntjük és lassú tűznél sütőbe állandó locsolás mellett
puhára sütjük. Zöldfőzelékeket adunk mellé.