Töltött borjúmell



Tölteni való mellből személyenként 18 dkg számítunk, mert csontos és különben is összesül. A megmosott és gyengén besózott mellet a csont és hús közötti hártyás részén hosszú késsel óvatosan felszúrjuk, majd a következő töltelékkel megtöltjük. Kevés reszelt hagymát zsíron lepárolunk, hozzátesszük a személyenként egy ½ db tejben áztatott zsemlyét, ½ tojást és megízesítjük sóval, pici törött borssal apróra vágott petrezselyemmel és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg összeáll. Levesszük a tűzről, keveset hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele az elkészített mellet. Pár öltéssel bevarrjuk, vagy fogvájóval össze tűzzük. Tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük és lassú tűznél sütőbe állandó locsolás mellett puhára sütjük. Zöldfőzelékeket adunk mellé.