Szalonka sütve


A szalonkát megtisztítjuk, felbontjuk, beleit félre tesszük, jól megmossuk és gyengén besózzuk, majd vékonyra vágott szalonna szeletekbe göngyöljük és bekötözzük. Forró zsírban, sütőben többszöri locsolgatás mellett szép pirosra sütjük. Ezalatt beleit kinyomkodjuk, a kinyomott tartalmukat egy kis vajon megpirítjuk és sóval, törött borssal apróra vágott petrezselyem zöldjével megízesítjük. Zsírban pirított zsemlyeszeletekre kenjük és a sült szalonkát ezzel körítve tálaljuk. A bél tartalmát hamisíthatjuk sertés lépből is. A lépet megmossuk, majd késsel megkaparjuk azután vajon megpirítjuk, ugyanúgy ízesítjük, csak még pár szem ledarált fenyőmagot is teszünk bele, azután az egészet szitán áttörjük és éppen úgy pirított zsemlyeszeleteken tálaljuk.