A szalonkát megtisztítjuk, felbontjuk, beleit félre tesszük, jól
megmossuk és gyengén besózzuk, majd vékonyra vágott szalonna szeletekbe
göngyöljük és bekötözzük. Forró zsírban, sütőben többszöri locsolgatás mellett
szép pirosra sütjük. Ezalatt beleit kinyomkodjuk, a kinyomott tartalmukat egy
kis vajon megpirítjuk és sóval, törött borssal apróra vágott petrezselyem
zöldjével megízesítjük. Zsírban pirított zsemlyeszeletekre kenjük és a sült
szalonkát ezzel körítve tálaljuk. A bél tartalmát hamisíthatjuk sertés lépből
is. A lépet megmossuk, majd késsel megkaparjuk azután vajon megpirítjuk,
ugyanúgy ízesítjük, csak még pár szem ledarált fenyőmagot is teszünk bele,
azután az egészet szitán áttörjük és éppen úgy pirított zsemlyeszeleteken
tálaljuk.