Natúr
szeleteket készítünk melyeket kizsírozott zománcozott sütőlapra helyezzük
egymás mellé. Leveles tésztára készítünk, személyenként 3 dkg lisztből és finom
metéltre vágva, forró sós vízben kifőzzük. Minden 2 személyre számítva 2 dkg
vajat habosra keverünk 1 tojás sárgájával feleresztjük fél deci sűrű tejföllel
beletesszük a kifőtt metéltet, végül a tojás felvert habjával könnyedén
összevegyítjük vele. Minden szeletre egy nagy kanál tésztát teszünk úgy, hogy
befedje a húst. Aztán jó tűznél világosra sütjük. Ez alatt a hús zsírjában,
amelyben a natúrszeleteket sütöttük egy-két deka vajat felolvasztunk,
megszórjuk pici liszttel, adunk hozzá 1 kanál paradicsom pürét kissé
lepirítjuk, majd feleresztjük tejfellel, megízesítjük sóval, pici cukorral és
jó sűrűre beforraljuk. Tálaláskor a kisütött soufflee szeleteket ezzel
leöntjük.