Soufflé szelet


Natúr szeleteket készítünk melyeket kizsírozott zománcozott sütőlapra helyezzük egymás mellé. Leveles tésztára készítünk, személyenként 3 dkg lisztből és finom metéltre vágva, forró sós vízben kifőzzük. Minden 2 személyre számítva 2 dkg vajat habosra keverünk 1 tojás sárgájával feleresztjük fél deci sűrű tejföllel beletesszük a kifőtt metéltet, végül a tojás felvert habjával könnyedén összevegyítjük vele. Minden szeletre egy nagy kanál tésztát teszünk úgy, hogy befedje a húst. Aztán jó tűznél világosra sütjük. Ez alatt a hús zsírjában, amelyben a natúrszeleteket sütöttük egy-két deka vajat felolvasztunk, megszórjuk pici liszttel, adunk hozzá 1 kanál paradicsom pürét kissé lepirítjuk, majd feleresztjük tejfellel, megízesítjük sóval, pici cukorral és jó sűrűre beforraljuk. Tálaláskor a kisütött soufflee szeleteket ezzel leöntjük.