Sertéssült





Készíthetjük a sertés bármely részéből úgymint comb, lapocka karaj, stb. egybe sütve, úgy, mint a borjúsülteket.  A lényeg itt is az, hogy a megmosott és gyengén besózott húst először forró zsírban, mindkét oldalán kissé lepirítjuk.  Azután fedő alatt pároljuk tovább, míg meg nem puhul. végül sütőben nagy tűznél pirosra sütjük. Azért nagy tűznél, hogy hirtelen pirítsa meg, ne hogy lassú tűz mellett kiszáradjon. sertés combot, ha sütünk a párolásnál ízesíthetjük pár szem köménymaggal, és 1 kis gerezd fokhagymával is melyet tálalás előtt kidobálunk belőle.  Ha a hús már szép pirosra sült pár percre vágó deszkára téve félretesszük és ez alatt a zsírt kevés vízzel felforraljuk és tálalásnál a hús alá öntjük.