Készíthetjük a sertés bármely
részéből úgymint comb, lapocka karaj, stb. egybe sütve, úgy, mint a borjúsülteket. A lényeg itt is az, hogy a megmosott és gyengén
besózott húst először forró zsírban, mindkét oldalán kissé lepirítjuk. Azután fedő alatt pároljuk tovább, míg meg nem
puhul. végül sütőben nagy tűznél pirosra sütjük. Azért nagy tűznél, hogy
hirtelen pirítsa meg, ne hogy lassú tűz mellett kiszáradjon. sertés combot, ha
sütünk a párolásnál ízesíthetjük pár szem köménymaggal, és 1 kis gerezd
fokhagymával is melyet tálalás előtt kidobálunk belőle. Ha a hús már szép pirosra sült pár percre vágó
deszkára téve félretesszük és ez alatt a zsírt kevés vízzel felforraljuk és
tálalásnál a hús alá öntjük.