A jól letisztított őz, vagy szarvas húst sűrűn megspékeljük vékony csíkokra
vágott füstölt szalonnával. Gyengén besózzuk, és forró zsírban-lábosban
lepirítjuk Személyenként ¼ vöröshagymát és 3-4 dkg zöldséget karikára vágunk,
és a húsra tesszük. Megízesítjük pici törött borssal, 1-2 babérlevéllel, 1-2
karikára vágott citromszelettel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már félig
megpuhult, kevés ecetet is öntünk hozzá. Aztán a húst tepsibe tesszük és forró
sütőben hirtelen pirosra sütjük. A zöldséget szitán áttörjük. Zsírban egy kis
cukrot pirítunk, majd hozzá tesszük a rántásnak szánt lisztet, megpirítjuk
benne és hideg vízzel feleresztjük. Habverővel hozzákeverjük a szitán áttört
zöldséget és felforraljuk. Szükség szerint még utána ízesítjük, pici mustárral,
citrom lével, cukorral. Spagettivel tálaljuk.