Őz, vagy szarvas vadasan


A jól letisztított őz, vagy szarvas húst sűrűn megspékeljük vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával. Gyengén besózzuk, és forró zsírban-lábosban lepirítjuk Személyenként ¼ vöröshagymát és 3-4 dkg zöldséget karikára vágunk, és a húsra tesszük. Megízesítjük pici törött borssal, 1-2 babérlevéllel, 1-2 karikára vágott citromszelettel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már félig megpuhult, kevés ecetet is öntünk hozzá. Aztán a húst tepsibe tesszük és forró sütőben hirtelen pirosra sütjük. A zöldséget szitán áttörjük. Zsírban egy kis cukrot pirítunk, majd hozzá tesszük a rántásnak szánt lisztet, megpirítjuk benne és hideg vízzel feleresztjük. Habverővel hozzákeverjük a szitán áttört zöldséget és felforraljuk. Szükség szerint még utána ízesítjük, pici mustárral, citrom lével, cukorral. Spagettivel tálaljuk.