Őz, vagy szarvas szeletek


Jó állott őz, vagy szarvas combjából, szép szeleteket vágunk. Hártyáit jól megtisztítjuk és húsverővel megveregetjük. Lisztbe mártva, kevés forró zsírban, vagy olajban hirtelen kisütjük és megsózzuk. Utána személyenként 3 dkg megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát teszünk a zsírba. Jól lepirítjuk, bőven megszórjuk liszttel és ezzel is pirítjuk. Majd feleresztjük kis hideg vízzel, 1-2 dl tejföllel, megízesítjük kis mustárral, 1 evőkanál ribizli gelével kevés citrom héjával és levével, 1 dl vörös borral pici törött borssal és cukorral. Habverővel jól elkeverjük és sűrűre beforraljuk. Ha nem lenne elég barna színe, kis pirított cukorral színesítjük. Tálaláskor a szeletekre öntjük, rizs köretet adunk hozzá.