Jó állott őz, vagy szarvas combjából, szép szeleteket vágunk. Hártyáit
jól megtisztítjuk és húsverővel megveregetjük. Lisztbe mártva, kevés forró
zsírban, vagy olajban hirtelen kisütjük és megsózzuk. Utána személyenként 3 dkg
megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát teszünk a zsírba. Jól
lepirítjuk, bőven megszórjuk liszttel és ezzel is pirítjuk. Majd feleresztjük
kis hideg vízzel, 1-2 dl tejföllel, megízesítjük kis mustárral, 1 evőkanál
ribizli gelével kevés citrom héjával és levével, 1 dl vörös borral pici törött
borssal és cukorral. Habverővel jól elkeverjük és sűrűre beforraljuk. Ha nem
lenne elég barna színe, kis pirított cukorral színesítjük. Tálaláskor a
szeletekre öntjük, rizs köretet adunk hozzá.