Pácot készítünk 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökere, vékony karikára vágunk és 2 liter vízben felforraljuk. Sóval, pici
törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal és kevés ecettel
megízesítjük, ha felforraltuk, kihűtjük. Ez alatt a nyulat minden hártyájától
megtisztítjuk és feldaraboljuk, a gerincét egy darabban hagyjuk, combjait és
lapockáját szintén Elejét, máját és tüdejét darabokra vágjuk és tokányt, vagy
pástétomot készítünk belőle. Egy mély tálba rakjuk a pácolandó részeket és a
kihűlt páclevet ráöntjük. Három-négy napig hagyjuk a páclében, melyet naponta
felfőzünk és újból a nyúlra öntjük. Pár nap után forró zsírban a zöldségekkel
együtt a páclével öntözgetve puhára pároljuk, utána erős tűznél hirtelen
pirosra sütjük. A zöldségeket ez alatt zsírjára lesütjük, liszttel meghintjük,
páclével felengedjük és felforraljuk. Azután az egészet szitán áttörjük, és
tejföllel újból felfőzzük, pirított cukorral szép barnára festjük. A kisült nyulat,
ha kissé már kihűlt felszeleteljük és a forró mártásba hagyjuk tálalásig.
Zsemlyegombócot vagy burgonya croquettet adunk mellé.