Marhahúsok - Általános tudnivalók



Bármilyen húst használunk, igen fontos, hogy legalább két-három napig álljon, mielőtt azt feldolgozzuk. A friss húst ugyan is sohasem lehet elég puhára főzni, még párolásnál is csak igen nehezen és sokáig tart, míg megpuhul. Angolosan készített húsoknak legalább 6 napig kell a jégen feküdniük, mielőtt elkészítjük. Ezeket a húsokat megmosni egyáltalán nem szabad, csak a késsel kaparjuk le és ruhával törülgetjük meg, majd sütés előtt pár órára olajban hagyjuk állni. A hirtelen sült húsokat, illetve szeleteket csak a sütés után sózzuk meg, nehogy a sózástól megkeményedjenek.  Úgyszintén a szeletekben készített húsokat csak felszeletelés előtt egy darabban mossuk meg, hirtelen, mert áztatni nem szabad. A húsok párolásánál igen fontos, hogy mindig csak egész kevés meleg vizet töltsünk utána, mert ha bő vízben pároljuk a húsokat, azoknak főtt íze lesz, ha pedig hideg vízzel töltjük fel, akkor nehezen puhul meg a hús.