Ez
másfél kg-os sertésmájhoz fele annyi fodros hájat (rece hájat) vesszünk és
forró sós vízben mindkettőt puhára főzzük.40 dkg vöröshagymát karikára vágunk
és zsíron lepároljuk, majd a főtt májjal együtt húsdarálón ledaráljuk. Ez alatt
40 dkg rizst fedő alatt sütőben puhára párolunk, úgy, mint a köretet szoktuk (lásd
köreteknél) készíteni. Ha kész, összevegyítjük a ledarált májjal és hájjal és
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 cm-es alaposan meg tisztított,
kifordított vastagbél darabokba töltjük, utána deszkára rakjuk és hűlni
hagyjuk. Hideg helyen napokig eláll. Használatkor tepsibe helyezzük, fagyos
zsírt teszünk rá és lassú tűznél sütőben saját levével öntözgetve pirosra
sütjük. ( Vizet nem szabad alá önteni, mert megreped.)