Hálóban sült bélszín





 Gombapürét készítünk: személyenként 1 kávéskanál reszelt hagymát zsíron lepárolunk, majd 3 deka jól megmosott és apróra vágott gombát kevés finomra vágott petrezselyem zöldjével puhára párolunk. Ha lesült a zsírjára, pici liszttel megszórjuk és kevés tejföllel jó sűrűre beforraljuk. Megízesítjük sóval pici törött borssal. Egy megfelelő nagyságú sertés hálót kiterítünk a húsdeszkára, közepére egy csíkot teszünk a gombából és erre ráfektetjük a gyöngén besózott bélszint, majd az egész bélszint bevonjuk gombapürével. A sertés hálót ráhajtjuk, és jól belecsavarjuk a húst. Óvatosan tepsibe helyezzük és erős tűz mellett sütőben pirosra sütjük. Sült burgonyával, mustárral tálaljuk.