Gombapürét készítünk: személyenként 1 kávéskanál
reszelt hagymát zsíron lepárolunk, majd 3 deka jól megmosott és apróra vágott
gombát kevés finomra vágott petrezselyem zöldjével puhára párolunk. Ha lesült a
zsírjára, pici liszttel megszórjuk és kevés tejföllel jó sűrűre beforraljuk.
Megízesítjük sóval pici törött borssal. Egy megfelelő nagyságú sertés hálót
kiterítünk a húsdeszkára, közepére egy csíkot teszünk a gombából és erre
ráfektetjük a gyöngén besózott bélszint, majd az egész bélszint bevonjuk
gombapürével. A sertés hálót ráhajtjuk, és jól belecsavarjuk a húst. Óvatosan
tepsibe helyezzük és erős tűz mellett sütőben pirosra sütjük. Sült burgonyával,
mustárral tálaljuk.