(6 személy részére)
Egy
kiló borjúvesést lefejtünk a csontjáról, hártyáit letisztítjuk és megspékeljük
vékony metéltre vágott szalonnával. Gyengén megsózzuk, és forró zsírban
lepirítjuk, sütőben puhára sütjük. Az után kihűtjük, hogy szépen tudjuk
felszeletelni. Egy szép libamájat kevés zsíron lepárolunk és azt is hűlni
hagyjuk. 6 dkg vajban 20 dkg megtisztított és apróra vágott gombát lepárolunk,
majd megszórjuk 2 dkg liszttel és félretesszük, a sült hús levével, három dl és
2 dl vízzel gyengén megsózzuk és sűrűre befőzzük. Ha levettük a tűzről, két
tojás sárgáját keverünk még hozzá. Tűzálló tálat kizsírozunk, a sült húst
felszeleteljük, úgyszintén a libamájat is. Minden szeletet megkenünk a
gombamártással és egy szelet libamájat teszünk közé, ezzel összeállítjuk az egész
felszeletelt húst eredeti alakjára és a tűzálló tálra helyezzük, Végül leöntjük
a fennmaradt gombamártással. Bőven behintjük reszelt sajttal és sütőben pirosra
sütjük. Burgonya pürével és salátával tálaljuk. Készíthetjük borjúdióból vagy
fricandeau-ból is.