Borjúvesés csőbe sütve libamájjal


(6 személy részére)

Egy kiló borjúvesést lefejtünk a csontjáról, hártyáit letisztítjuk és megspékeljük vékony metéltre vágott szalonnával. Gyengén megsózzuk, és forró zsírban lepirítjuk, sütőben puhára sütjük. Az után kihűtjük, hogy szépen tudjuk felszeletelni. Egy szép libamájat kevés zsíron lepárolunk és azt is hűlni hagyjuk. 6 dkg vajban 20 dkg megtisztított és apróra vágott gombát lepárolunk, majd megszórjuk 2 dkg liszttel és félretesszük, a sült hús levével, három dl és 2 dl vízzel gyengén megsózzuk és sűrűre befőzzük. Ha levettük a tűzről, két tojás sárgáját keverünk még hozzá. Tűzálló tálat kizsírozunk, a sült húst felszeleteljük, úgyszintén a libamájat is. Minden szeletet megkenünk a gombamártással és egy szelet libamájat teszünk közé, ezzel összeállítjuk az egész felszeletelt húst eredeti alakjára és a tűzálló tálra helyezzük, Végül leöntjük a fennmaradt gombamártással. Bőven behintjük reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük. Burgonya pürével és salátával tálaljuk. Készíthetjük borjúdióból vagy fricandeau-ból is.