(16 db nagy kifli lesz belőle)
40 dkg lisztet langyos tejben feloldott 2 dkg
élesztővel 1 evőkanál porcukorral 1 tojás sárgájával, pici sóval és 2 dkg
vajjal rétestészta keménységű tésztává gyúrunk, és úgy kidolgozzuk minta rétestésztát.
Cipót formálunk belőle majd tetejét meg liszttel megszórva lisztezett deszkán 1
óráig kelni hagyjuk, azután elnyújtjuk és ugyan azzal az eljárással, mint a
vajas tésztánál (lásd a süteményeknél) 14 dkg vajat sodrunk bele. Azután épp
úgy többször kinyújtjuk, összehajtogatjuk és pihentetjük. Utoljára
négyszögletesre nyújtjuk és 16 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyik közepére egy
mokka kanálnyi barackízt rakunk és egyik sarkától kezdve begöngyölítjük és
kifliket formálunk belőle. Zsírozott sütőlapra helyezzük és ½ óráig langyos helyen
kelni hagyjuk. Sütés előtt mindegyiket bekenjük tojással és meghintjük apróra
vágott dióval. Meleg sütőben világos pirosra sütjük. Porcukorral megszórva
tálaljuk.