Barackos kifli



(16 db nagy kifli lesz belőle)
 40 dkg lisztet langyos tejben feloldott 2 dkg élesztővel 1 evőkanál porcukorral 1 tojás sárgájával, pici sóval és 2 dkg vajjal rétestészta keménységű tésztává gyúrunk, és úgy kidolgozzuk minta rétestésztát. Cipót formálunk belőle majd tetejét meg liszttel megszórva lisztezett deszkán 1 óráig kelni hagyjuk, azután elnyújtjuk és ugyan azzal az eljárással, mint a vajas tésztánál (lásd a süteményeknél) 14 dkg vajat sodrunk bele. Azután épp úgy többször kinyújtjuk, összehajtogatjuk és pihentetjük. Utoljára négyszögletesre nyújtjuk és 16 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyik közepére egy mokka kanálnyi barackízt rakunk és egyik sarkától kezdve begöngyölítjük és kifliket formálunk belőle. Zsírozott sütőlapra helyezzük és ½ óráig langyos helyen kelni hagyjuk. Sütés előtt mindegyiket bekenjük tojással és meghintjük apróra vágott dióval. Meleg sütőben világos pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.