Almás, cseresznyés, szilvás rétes



A fent ismertetett módon előkészített rétestészta felét megszórjuk zsemlyemorzsával. Személyenként 15 dkg gyümölcsöt számítunk a töltéshez. Az almát közvetlenül a töltés előtt meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük és a zsemlyemorzsával meghintett felére szórjuk. Ha cseresznyével vagy szilvával töltjük meg a rétest, Úgy azt megmossuk, szárazra töröljük és kimagozzuk. Azután meghintjük kevés darált dióval és ízlés szerint cukorral. A rétes széllét felhajtjuk mind a négy oldalról és meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd az abrosz segítségével könnyedén összehajtogatjuk, illetve összegöngyöljük. Zsírral megkent sütőlapra helyezzük, tetejét olvasztott zsírral megkenjük és közép meleg sütőben ropogósra, levelesre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.