A fent ismertetett módon
előkészített rétestészta felét megszórjuk zsemlyemorzsával. Személyenként 15
dkg gyümölcsöt számítunk a töltéshez. Az almát közvetlenül a töltés előtt
meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük és a zsemlyemorzsával meghintett felére
szórjuk. Ha cseresznyével vagy szilvával töltjük meg a rétest, Úgy azt
megmossuk, szárazra töröljük és kimagozzuk. Azután meghintjük kevés darált
dióval és ízlés szerint cukorral. A rétes széllét felhajtjuk mind a négy
oldalról és meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd az abrosz segítségével könnyedén
összehajtogatjuk, illetve összegöngyöljük. Zsírral megkent sütőlapra helyezzük,
tetejét olvasztott zsírral megkenjük és közép meleg sütőben ropogósra,
levelesre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.