Nyúlból,
őzből, vagy szarvasból Készíthetjük. Személyenként 12 dkg, ha csontos 20 dkg
számítunk a húsból. Feldaraboljuk, megmossuk és apróra vágott vöröshagymás zsíron
puhára pároljuk. Ha félig puha, hozzá teszünk még egy-két szál zöldséget, kevés
füstölt szalonna bőrkét, egy-két kanál paradicsomot és ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk. Ha a levét elfőtte és már teljesen puha, kicsontozzuk és az egészet háromszor,
négyszer húsdarálón átdaráljuk. Személyenként 2 dkg apró kockára vágott
szalonnát adunk hozzá és egy fél tojással az egészet jól összedagasztjuk. ( Ha
két napon belül fogyasztjuk, eltehetünk bele mustárt és kevés tejfölt is, de ha
hosszabb ideig akarjuk eltartani, akkor ezeket ne, tegyük bele, mert könnyen
megsavanyodik tőle.) A formát vékony szalonna szeletekkel béleljük és elsimítjuk
rajta a pástétomot. Szalonna helyett, lehet egyébként egyszerűen zsírral
kikenni a formát. Egy tepsibe vizet öntünk, beleállítjuk a formát és azután
fedővel letakarva egy óráig gőzöljük. Ha kivettük a gőzből kifagyasztjuk, a
formát langyos vízbe mártjuk, és úgy borítjuk ki deszkára. Olvasztott aszpikkal
többször bekenjük, hogy szép fényes legyen. A deszkáról a tálra csúsztatjuk és
aszpikkal, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.