20 dkg borjú vagy sertés tüdőt
sós vízben megfőzünk, és húsdarálón kétszer áthajtjuk. Kis lábasban 2 dkg
zsírban egy negyed apróra vágott vöröshagymát párolunk. Ha halványsárga szint
kapott, beletesszük a darált tüdőt, egy kis kávékanál lisztet szórunk rá, fél
dl tejföllel és egy egész felvert tojással addig hagyjuk a tűzön folytonos
keverés mellett, míg elválik a lábastól. Kihűtjük. Ezután finom leveles tésztát
gyúrunk, nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd a tésztalevél felére sorban
kétujjnyira egymástól félkanálnyi töltelékcsomókat rakunk. Vízbe mártott
kenőtollal a töltelék körül benedvesítjük a tésztát, majd a tészta másik felét
ráhajtjuk és a két egymás felett lévő tésztaréteget a töltelék körül
összenyomkodjuk. Azután cifra metélővel darabokra metéljük, melyeket kész
húslevesben főzünk ki.