Tüdős táska


20 dkg borjú vagy sertés tüdőt sós vízben megfőzünk, és húsdarálón kétszer áthajtjuk. Kis lábasban 2 dkg zsírban egy negyed apróra vágott vöröshagymát párolunk. Ha halványsárga szint kapott, beletesszük a darált tüdőt, egy kis kávékanál lisztet szórunk rá, fél dl tejföllel és egy egész felvert tojással addig hagyjuk a tűzön folytonos keverés mellett, míg elválik a lábastól. Kihűtjük. Ezután finom leveles tésztát gyúrunk, nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd a tésztalevél felére sorban kétujjnyira egymástól félkanálnyi töltelékcsomókat rakunk. Vízbe mártott kenőtollal a töltelék körül benedvesítjük a tésztát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a két egymás felett lévő tésztaréteget a töltelék körül összenyomkodjuk. Azután cifra metélővel darabokra metéljük, melyeket kész húslevesben főzünk ki.