Szép gyönge karalábékat megtisztítjuk
és karalábé vájóval vékonyra kivájjuk. A kivájt részeket nagyon apróra vágjuk,
majd az egészet gyenge sós vízben félig megfőzzük. Aztán szitára szedjük az
egész karalábékat és lecsurgatjuk. Ez alatt személyenként 6 dkg kockára vágott
húst (lehet akármilyen) forró zsírban elegendő hagymával puhára pároljuk. Húsdarálón
ledaráljuk. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, törött borssal és adunk hozzá
személyenként egy kávéskanál grízt, pici apróra vágott petrezselyem zöldjét és
végül egy tojást. Jól összekeverjük és a megfőtt karalábékat ezzel lazán
megtöltjük. Visszahelyezzük lábasba és tovább főzzük az egészet, míg teljesen
meg nem puhult. Világos rántást készítünk,kevés hideg vízzel felengedjük, és a
karalábéhoz öntjük. Ízlés szerint sózzuk, adunk hozzá pici cukrot és finom
apróra vágott petrezselyem zöldjét. Tejföllel tálaljuk,