Töltött karalábé


Szép gyönge karalábékat megtisztítjuk és karalábé vájóval vékonyra kivájjuk. A kivájt részeket nagyon apróra vágjuk, majd az egészet gyenge sós vízben félig megfőzzük. Aztán szitára szedjük az egész karalábékat és lecsurgatjuk. Ez alatt személyenként 6 dkg kockára vágott húst (lehet akármilyen) forró zsírban elegendő hagymával puhára pároljuk. Húsdarálón ledaráljuk. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, törött borssal és adunk hozzá személyenként egy kávéskanál grízt, pici apróra vágott petrezselyem zöldjét és végül egy tojást. Jól összekeverjük és a megfőtt karalábékat ezzel lazán megtöltjük. Visszahelyezzük lábasba és tovább főzzük az egészet, míg teljesen meg nem puhult. Világos rántást készítünk,kevés hideg vízzel felengedjük, és a karalábéhoz öntjük. Ízlés szerint sózzuk, adunk hozzá pici cukrot és finom apróra vágott petrezselyem zöldjét. Tejföllel tálaljuk,