Forró zsírban pirítsunk meg
személyenként 4 dkg gombát, kevés reszelt hagymával, majd 10 dkg szárnyas
májat, melyet előzőleg jól megmostunk és ruhával szárazra töröltünk, (lehet
csirke, kacsa vagy libamáj) apró kockára vágunk, a gombához tesszük, 4-5 percig
pirítjuk, zöldpetrezselyemmel és egy kávéskanálnyi paradicsommal és két
evőkanálnyi tejföllel feleresztjük és sűrűre főzzük. 16 dkg lisztből és 15 dkg
vajból vajas tésztát (lásd a süteményeknél) készítünk. A kinyújtott tésztából
két db torta nagyságú lapot vágunk forró késsel. Az egyiket sütőlap helyezzük,
a másikat egy valamivel, kisebb formával kiszúrjuk. A lyukas részt a lapra
helyezett lapra tesszük és tojássárgájával bekenjük. Derelyemetszővel a
felmaradt vajas tésztából vékony csíkokat vágunk és a kisebbik gömbölyű tészta
tetejét ezzel rácsozzuk. Majd azt is megkenjük tojás sárgájával és külön lapra
helyezve forró sütőben világosra sütjük. Ha kisült megtöltjük a kész raguval és
befödjük a fedőlappal. Tejszínes gombamártást adunk hozzá.
A fenti ragut tálalhatjuk vajas
tészta nélkül is, rendes tálra, ilyenkor rizst vagy pirított burgonyát adunk
mellé.