Strasburgi libamáj Pástétom


Egy nagy libamájat megmosunk, epéjét óvatosan kivágjuk és gyengén besózzuk. A másik felét szitán áttörjük. Egy ugyanolyan nagyságú borjúmáj darabbal együtt. A borjúmáj, ha nem elég gyenge, előbb húsdarálón párszor áthajtjuk. Az áttört májat gyengén megsózzuk, pástétom fűszerrel jól elkeverjük és negyed óráig így állni hagyjuk. Pástétom csészét vagy nagyobb dunsztos üveget béleljünk ki vékony szalonna szeletekkel és öntsük bele a májpüré felét, majd májszeleteket rakjunk rá. azután fedjük be a püré másik felével, a tetejére pedig szalonna szeleteket teszünk. Vízbe mártott hólyagpapírossal lekötjük, két órán keresztül vízfürdőben-gőzben kifőzzük. Ha kihűlt fagyasztjuk, úgy tálaljuk, hogy evőkanalat forró vízbe mártunk, tojás alakúra formázzuk, amit az üvegből kiveszünk, és azt rakjuk a tálra.