Rántott levesek - Általános tudnivalók:


Előzőleg megfőzzük vagy lepároljuk a különböző zöldségféléket, csak azután rántjuk be, vagy hintjük, belisztel. Egy személy részére fél dkg zsírból és 1 dkg lisztből készítjük a rántást, amelyet mindig hideg vízzel engedünk fel, nehogy megcsomósodjék. A pároláshoz is fél dkg zsírt, a hintéshez 1 dkg lisztet számítunk személyenként. Ha módunk van hozzá, minden leveshez legjobb, ha csontot is használunk, melyet előre kis zöldséggel jól kifőzünk és leszűrünk.
Csontlé helyett pár csepp ételízesítő használható pl. Yestor vagy Etap.
„Delikát 8” = ötféle ízesítő + B2 vitamin + szőlőcukor + tartósító.
„Extra 6” = vöröshagymával, fűszerpaprikával, sóval ízesített paprika és paradicsompüré.
„Yestor” = csontlé-helyettesítő. Jó tanács: „ne tegyünk túl sokat belőle az ételbe, mert akkor uniformizálja az ételek ízét.”