Rakott burgonyapüré


A héjába főtt burgonyát melegen burgonya nyomón átnyomjuk és zsírozott tűzálló tálba teszünk belőle egy jó újnyi sort és megsózzuk. Előzőleg pörköltet készítünk bármilyen húsból, (lehet bármilyen maradék húst felhasználni), melyet húsdarálón áthajtunk a levével együtt, ezen kívül személyenként még 3 dkg gombát is lepárolunk egy kevés hagymás zsíron. A burgonyára egy sor darált húst teszünk, ezt megszórjuk a párolt gombával, majd tejföllel meglocsoljuk, aztán ismét egy sor törtburgonya, hús, gomba, tejföl következik, mindaddig, amíg el nem fogy. Utolsó sor burgonya legyen, melyet vagy tejföllel és olvasztott zsírral öntünk le és gazdagon reszelt sajttal szórunk be, vagy vékony karikára vágott paradicsommal fedjük be a burgonyát és így öntjük le tejfellel. Sütőbe világos pirosra sütjük.