Norvég saláta (6 személy részére)


60 dkg főtt és kicsontozott halhúshoz, veszünk két füstölt halat, melyet szintén óvatosan lebőrözünk, 4 db olajos pisztrángot. metéltre vágjuk. Veszünk hozzá továbbá két db meghámozott ecetes uborkát kockára vágva, tíz szem félbevágott kaprit, két kávéskanál tárkonyos ecetet. Két tojássárgájából és másfél dl olajból készült mayonnaiset, melyet két citrom levével, só és őrölt borssal ízesítünk, hozzá keverjük a halhúshoz. Jól behűtjük, mély üvegtálba tálaljuk, kemény tojás szeletekre rakott szardella ringlivel díszítjük. Ha bombaformába akarjuk tenni, úgy az egész salátához két és fél lap gelatint 5 dkg aszpikkal felolvasztunk, és a salátához keverjük. Ha kihűlt aszpikozott formába rakjuk és megfagyasztjuk. Negyed citrommal és kaviáros tojásokkal díszítjük.