60
dkg főtt és kicsontozott halhúshoz, veszünk két füstölt halat, melyet szintén
óvatosan lebőrözünk, 4 db olajos pisztrángot. metéltre vágjuk. Veszünk hozzá
továbbá két db meghámozott ecetes uborkát kockára vágva, tíz szem félbevágott
kaprit, két kávéskanál tárkonyos ecetet. Két tojássárgájából és másfél dl
olajból készült mayonnaiset, melyet két citrom levével, só és őrölt borssal
ízesítünk, hozzá keverjük a halhúshoz. Jól behűtjük, mély üvegtálba tálaljuk,
kemény tojás szeletekre rakott szardella ringlivel díszítjük. Ha bombaformába
akarjuk tenni, úgy az egész salátához két és fél lap gelatint 5 dkg aszpikkal
felolvasztunk, és a salátához keverjük. Ha kihűlt aszpikozott formába rakjuk és
megfagyasztjuk. Negyed citrommal és kaviáros tojásokkal díszítjük.