Hideg tojásételek - Amerikai tojás


Személyenként két db paradicsomot számítunk. A paradicsomokat szűrőkanállal forró vízbe mártjuk és héjától megtisztítjuk, magvait kikaparjuk. A keményre főtt tojásokat keresztben kettévágjuk, sárgáját szitán áttörjük. Minden tojáshoz 1 dkg sonkát számítunk, melyet egész finomra vágva a tojássárgájához keverünk egy kávéskanál mayonnaise-el együtt. Ezzel megtöltjük a fél tojásokat, úgy hogy egész tojásnak lássanak. Egy kis mayonnaise-vel elkevert vagdalt sonkát teszünk a paradicsomba, majd minden paradicsom tetejére egy tojást. Francia salátára tálaljuk és az egészet leöntjük mayonnaise mártással, melyet előzőleg pici sóval, citromlével, cukorral és kevés sűrű tejfellel ízesítettünk meg. Apróra vagdalt sonkával hintjük be az egészet.