Személyenként
két db paradicsomot számítunk. A paradicsomokat szűrőkanállal forró vízbe
mártjuk és héjától megtisztítjuk, magvait kikaparjuk. A keményre főtt tojásokat
keresztben kettévágjuk, sárgáját szitán áttörjük. Minden tojáshoz 1 dkg sonkát
számítunk, melyet egész finomra vágva a tojássárgájához keverünk egy kávéskanál
mayonnaise-el együtt. Ezzel megtöltjük a fél tojásokat, úgy hogy egész tojásnak
lássanak. Egy kis mayonnaise-vel elkevert vagdalt sonkát teszünk a
paradicsomba, majd minden paradicsom tetejére egy tojást. Francia salátára
tálaljuk és az egészet leöntjük mayonnaise mártással, melyet előzőleg pici
sóval, citromlével, cukorral és kevés sűrű tejfellel ízesítettünk meg. Apróra
vagdalt sonkával hintjük be az egészet.