Személyenként egy dkg vajat vagy
zsírt, egy dkg lisztet felhevítünk habzásig, feleresztjük fél dl tejjel (lehet
vízzel is) és sűrűre főzzük. Kevés sóval ízesítjük és levesszük a tűzről. Egy
dkg reszelt sajtot, egy tojás sárgáját és a tojás keményre vert habját hozzá
keverjük. Vastagon zsírozott és liszttel meghintett sütőlapra tesszük,
eligazítjuk a tészta anyagot, közép meleg sütőbe megsütjük. Ha megsült, lisztezet,
szalvétára borítjuk ki, gyorsan megtöltjük gombapürével és melegen szalvéta
segítségével felsodorjuk sajttal behintve tálaljuk. Forró olvasztott vajat
adunk hozzá. A gombapürét úgy készítjük, hogy a gombár kevés reszelt hagymás
zsíron lepároljuk, megsózzuk apróra vágott petrezselyemmel és pici liszttel
megszórjuk, majd tejföllel sűrű pépet főzünk belőle.