Gombás tekercs


Személyenként egy dkg vajat vagy zsírt, egy dkg lisztet felhevítünk habzásig, feleresztjük fél dl tejjel (lehet vízzel is) és sűrűre főzzük. Kevés sóval ízesítjük és levesszük a tűzről. Egy dkg reszelt sajtot, egy tojás sárgáját és a tojás keményre vert habját hozzá keverjük. Vastagon zsírozott és liszttel meghintett sütőlapra tesszük, eligazítjuk a tészta anyagot, közép meleg sütőbe megsütjük. Ha megsült, lisztezet, szalvétára borítjuk ki, gyorsan megtöltjük gombapürével és melegen szalvéta segítségével felsodorjuk sajttal behintve tálaljuk. Forró olvasztott vajat adunk hozzá. A gombapürét úgy készítjük, hogy a gombár kevés reszelt hagymás zsíron lepároljuk, megsózzuk apróra vágott petrezselyemmel és pici liszttel megszórjuk, majd tejföllel sűrű pépet főzünk belőle.