Személyenként 2 dkg zsírt vagy
vajat, 2 dkg lisztet lábosban felhevítünk habzásig, feleresztjük fél dl tejjel
(lehet víz is) és addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg leválik a
lábosról. Ha kissé kihűlt hozzá keverünk 3 dkg apróra vágott és előzőleg
lepárolt gombát, egy tojássárgáját és a tojás felvert habját. Jól kizsírozott
és kilisztezett vékony pléhpuding formába tesszük és lassú tűznél egyenletes
forrás mellett, forró vízben kidunsztoljuk. Forrási ideje attól függ, hány
tojásból készítettük a pudingot. Egy-két személyes kis formában 10-15 perc
alatt megfő. Ha 4-5 tojásból készül, és egyben akarjuk kifőzni, egy óra alatt.
Így előre mindég a fentiek figyelembe vételével kell kiszámítani, mikor fogjuk
a készítéshez a tálalás előtt, mert a pudingok akkor szépek és jók, ha
elkészítésük után azonnal tálalhatjuk. Gombapudinghoz forró olvasztott vajat,
sajtmártást szoktunk adni.