Héjába főtt burgonyát karikára
vágunk, majd egy kivajazott tűzálló tálba ujjnyi réteget teszünk belőle, meg
sózzuk és soronként a következő öntettel locsoljuk meg személyenként egy dl
tejfölt, egy tojást és egy deka zsírt vagy másfél dl olvasztott vajat
számítunk, a tejfölbe belekeverjük a nyers tojásokat és az olvasztott vajat
vagy zsírt. Ezzel a sorokat meg locsoljuk. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk
és sütőben szép pirosra sütjük. Salátát, vagy savanyúságot adunk mellé.
Hasonlóképpen készítjük a rendes
rakott burgonyát azzal a különbséggel, hogy a tojásokat nem nyersen keverjük a
tejfölbe, hanem megfőzzük azokat keményre és karikára vágva a burgonya sorok
közé rakjuk és a sorokat tejföllel, olvasztott vajjal vagy zsírral meglocsoljuk.